Har det blivit mycket tjat om ett husdjur? Kanske är barnen sugna på att utöka familjen med en liten vän eller så är det du själv som går i tankarna. Att välja ett riktigt bra husdjur kan vara svårt. Det är nämligen inte alla djur som passar lika bra i alla familjer. Vi vill att du och din familj ska kunna njuta så mycket av er tid tillsammans med djuret som möjligt och har därför gjort en lista på de mest populära husdjuren och några till!

[IMAGE=by1JWAdFW7cN.jpg]

Häst – Att skaffa häst är ett otroligt stort ansvar som kräver mycket tid och pengar. För att man ska trivas riktigt bra tillsammans med sin häst är det ganska självklart att man behöver ha ett stort intresse. Det kommer att vara många kalla och regniga dagar som man måste dra sig iväg till stallet. Fundera gärna en, två och till och med tre gånger till. Har du ändå bestämt dig finns det kläder från UHIP hos Hestbolaget som gör att du klarar av de flesta väder.

Hund – Hunden är ett väldigt populärt sällskapsdjur som skänker mycket lycka. Även här gäller det dock att man kan ta mycket ansvar och att man har den tid som hunden kräver. Ett stort plus är att de allra flesta hundar fungerar riktigt bra tillsammans med barn, men de behöver många promenader varje dag och kostar i både inköp och när det gäller till mat och försäkringar.

Katt – Katter är mer självständiga än hundar och sköter sig för de mesta helt själva. Det betyder dock inte att de ska lämnas ensamma för länge eller inte behöver uppmärksamhet. Eftersom en katt lever i cirka 15 år är det viktigt att man är införstådd med att katten kommer att vara med familjen väldigt länge. Även om den klarar en hel arbetsdag ensam utan problem kommer den att vara i behov av dig för att må bra.

Hamster – En hamster är ett mycket bra första djur för barn. Den är trevlig och väldigt enkel att få tam om man är aktiv med den varje dag. Guldhamstrar är vanligtvis lite enklare att ha och göra med och kan bli riktiga nallebjörnar som vill vara med där det händer. Man bör dock undvika att skaffa en hamster till mycket små barn. Om den hanteras felaktigt kan den lätt bli skrämd och därmed också bitas. Hamstern lever i snitt i 2-3 år.

Det finns många härliga djur att välja mellan och vad som passar er bäst kan bara ni avgöra. Titta på hur familjen ser ut idag, men glöm inte bort att även se framåt i tiden. Ska du skaffa en hund så välj en seriös uppfödare som har koll på alla papper.