De flesta husdjur älskar att vara utomhus, men om du vill vara säker på att dina husdjur håller sig inom tomtgränsen så är det viktigt att se till att de trivs. Trädgården måste vara fylld av stimulans, roliga saker och skydd så att djuren känner sig trygga. Om du har planer på att göra om trädgården, varför inte göra det från djurens perspektiv? Det är dessutom ytterligare en anledning att skämma bort sitt kära husdjur.

Mark för hundar att springa

Många hundraser har ett stort behov av att springa och ta ut sig fysiskt. Det är fint att se hunden springa över en stor grön yta. En kulle eller backe av något slag ger också extra möjligheter till motion där man kan kasta boll med hunden. Beställ en tippvagn med grus, sand eller jord och bygg en egen kulle om din trädgård är flack! Det kan dessutom bli väldigt vackert och om du har katter kommer de också att uppskatta att kunna smyga och krypa i gräset.

Skydd och hemliga platser för katterna

Katter tycker om att smyga, jaga och att ligga på en trygg plats i solen. Det ska inte vara för öppna ytor utan låt gärna gräset växa upp lite. Bygg avsatser där katterna kan hoppa upp och springa på, till exempel små stenmurar och liknande. Bygg muren av naturligt formade stenar och låt naturen växa in, så kommer din katt att trivas och få utlopp för sin fantasi och jaktinstinkt.