Att ha ett husdjur gör livet rikare på många sätt. Olika husdjur kräver olika saker, en del är väldigt självständiga medan andra djur behöver mer uppvaktning. En del husdjur är väldigt lekfulla och vill kela medan andra inte alls är det. Alla djur har unika och egna personligheter. Oavsett vilket djur du skaffar kan en bra djurförsäkring vara bra att ha. Om något skulle hända med ditt djur vill du kunna ge bästa möjliga vård. En bra djurförsäkring för katt och hund är https://www.lassie.co/ som har bra villkor och kan ge snabb, personlig service. Genom försäkringen kan du få den rätta kunskapen som du behöver för att förebygga skador och sjukdomar. Du kan få personliga råd som passar just ditt husdjur. När du har en försäkring hamnar du inte i en ekonomisk knipa om skadan eller sjukdomen skulle kräva stora insatser.

Hundar och katter är sällskapliga

Om du vill ha ett väldigt sällskapligt husdjur är katter och hundar perfekta. De trivs med att spendera mycket tid med sina ägare. Katter har dock ett litet större behov att vara ensamma än hundar. Katter är också litet lättare att ta hand om. De kräver inte lika mycket som en hund. En hund måste du rasta flera gånger per dag medan en katt kan uträtta sina behov i kattlådan. En hund kräver dessutom mycket uppmärksamhet. En hund och en katt kan leva ungefär lika länge, men allt beror såklart på vilken ras det är.

Fåglar kan bli gamla

Kaniner är också ett djur som kan ge gott sällskap. En kanin kräver inte jättemycket skötsel och den är generellt billig att utfodra. Buren behöver städas någon gång i veckan. Ett marsvin är också ett socialt och gosigt djur. Marsvin trivs bäst när de har en kompis. Råttor och möss är också vanliga husdjur. Råttor är sociala medan möss är mer tillbakadragna. Möss och råttor brukar inte bli äldre än drygt två år. Fåglar är husdjur som kräver mycket stimulans och sysselsättning. Vissa fågelarter kan bli väldigt gamla medan en undulat blir 6-8 år. En undulat vill också helst ha en kompis för att trivas som bäst.