Innan du bestämmer dig vad det är för hundras som du vill ha så måste du först fundera på hur mycket tid du är beredd att lägga ner på träning och motion med hunden. Alla hundraser kräver olika mycket träning, även om alla behöver komma ut och röra sig på en daglig basis. Det gäller de allra största hundraserna så väl som de allra minsta.

Vardagsmotion är en mycket viktig del i din hunds liv, men utöver det måste den också tränas för att den ska må bra och vara harmonisk. En hund som inte får tillräckligt med träning kan bli okoncentrerad och börja med beteenden som inte alltid är uppskattade, men hur mycket ska man träna sin hund? Skaffa dig ett par varma och snygga friluftskläder från https://www.garphyttan.com/ och häng med!

Träning per dag

Hur mycket träning din hund behöver beror främst på hundens storlek och vilken ras det är du har, men grundmotionen och träningen är för de flesta detsamma. En vuxen hund behöver få komma ut och röra på sig minst fyra gånger varje dag. Den första promenaden bör ske på morgonen, den andra under förmiddag/lunch, en på eftermiddagen och en på kvällen innan läggdags. Du behöver inte vara ute flera timmar vid varje tillfälle, men se till så att åtminstone en av dessa promenader är lång. Rekommenderat är att ni går några kilometer, men som tidigare nämnt beror det på ras och hur mycket din hund orkar med.

Ovannämnda promenader är dock endast vardagsmotion. Utöver detta behöver du lägga in tid för träning så väl som tid för lek och bus. Alla hundar mår bra av att få röra på sig!