Vill du arbeta med något som du verkligen älskar mer än allt annat? Då kanske det är just ett hunddagis som du borde starta upp. Idag finns det ett flertal hunddagis runt om i Sverige, men ändå är det fortfarande lång kö för hundägare som behöver en plats för sin hund under dagarna då de behöver arbeta. Att driva ett hunddagis är väldigt roligt, men det krävs också en hel del planering innan du kan komma igång.

[IMAGE=dbvzVffhldmS.jpg]

För några år sedan fanns det inga specifika regler och tillstånd som krävdes för en privatperson att starta upp ett hunddagis, men nu är det annat som gäller. Du behöver se till att du uppfyller de kravs om myndigheterna har på dig och din verksamhet. Det betyder att du bland annat kommer att behöva ha en lokal som av miljöförvaltningen är godkänd för din typ av verksamhet och det är också från miljöförvaltningen som du kan få mycket råd och vägledning. Utöver lokal måste du även ha en utbildning. För den som vill finns det möjlighet att läsa utbildningen på distans, så att du kan fortsätta ditt liv som vanligt under tiden du utbildar dig.

[IMAGE=fsmBKkfy5BGq.jpg]

Kom igång med verksamheten

[IMAGE=cRPVIqftzcsI.jpg]

När alla krav är uppfyllda och alla tillstånd är godkända behöver du se till att komma igång. Det gör du lättast genom att ha en bra budget för ditt företag. Hos Capcito kan du ansöka om ett företagslån som hjälper dig på vägen, men se till att du har en bra affärsplan i grunden som du kan visa upp för att öka chansen att få lånet beviljat.

Att ha pengar nära till hands är naturligtvis väldigt viktigt, men det finns också andra saker som kan vara bra att fundera över. Du behöver t.ex. titta på hur området där du planerar att ha din verksamhet ser ut. Finns det många konkurrenter omkring dig och hur är det med nära till naturen? Visst kan det vara skönt för hundarna att få befinna sig ute på landet, men hur är det då med tillgängligheten för dina kunder? Det måste vara enkelt för människor att kunna hämta och lämna sina hundar varje dag.

Antalet hundar

Det är bra om du känner dig trygg med att hantera många hundar på en och samma gång. Det är ett måste om du ska bedriva ett hunddagis, men kom ihåg att det även här finns regler som du måste anpassa dig efter. Enligt de regler som Jordbruksverket har satt upp så får det inte vara fler än 12 hundar per anställd. Är det så att det skulle komma in många ansökningar om plats på ditt hunddagis behöver du alltså fundera på att anställa, alternativet behöva tacka nej. Fördelen här är att det ofta finns många praktikanter eller andra frivilliga som mer än gärna arbetar hos dig kostnadsfritt.